«Київміськбуд» береться за «хрущовки»

«Київміськбуд» розглядає два проекти, пов’язані зі знесенням будинків застарілого житлового фонду та спорудженням на їхньому місці нового житла, повідомив старший віце-президент холдингу Василь Можар.

Проте навіть за бажання будівельники поки що до роботи приступити не зможуть, оскільки для реконструкції старих кварталів необхідно ухвалити відповідний закон. Розмови про нього точаться давно, тому «Київміськбуд» уже приступив до попередніх розрахунків. За словами Василя Можара, холдинг вивчає можливість реновації двох мікрорайонів, один із яких забудовано 3-поверховими, другий – 5-поверховими будинками. Як показали передпроектні напрацювання, на цьому місці можна звести близько 600 тис. кв. м житла. Половину новозбудовиних площ холдинг планує виділити для відселення мешканців знесених «хрущовок» – на це орієнтують положення законопроекту щодо реконструкції кварталів старого житла, який готується до повторного другого читання в парламенті.
– На жаль, такі економічні показники не дають змоги зробити проект реновації кварталу вигідним для компанії, – зазначив пан Можар. – Розрахунки доводять, що проект може бути вигідним, якщо надавати для відселення не більше ніж 30 відсотків житла.