Інваліди одержать гроші, діти – подарунки

Міська комплексна програма «Турбота» не припиняє діяти. За розпорядженням міського голови з її коштів на одноразову адресну матеріальну допомогу інвалідам виділено близько 5,4 млн.грн.

По 45 грн. одержать 20850 інвалідів першої групи, а також 9165 дітей-інвалідів, яким ще не виповнилося 18 років. По 35 грн. виплатять майже 67 тисячам непрацюючих інвалідів другої групи та непрацюючим працездатним киянам, які доглядають або інвалідів першої групи, або тих, кому виповнилося 80 і більше років. Більш як 12 тисяч працюючих інвалідів другої групи і майже 23 тисячі непрацюючих інвалідів третьої одержать по 30 гривень матеріальної допомоги. А працюючим інвалідам третьої групи, яких більш як 17 тисяч, призначено одноразову адресну допомогу в розмірі 25 гривень.
Іншим розпорядженням голови КМДА на проведення свята Святого Миколая для дітей-сиріт та дітей з малозабезпечених сімей виділено 150 тис. грн. Цього року крім традиційних вистав у Києві вперше відбудеться соціальна акція привітання зі святом Святого Миколая дітей, яких виховують у прийомних сім’ях та дитячих будинках сімейного типу. У столиці вже 17 таких сімей і 7 будинків, де перебувають 80 хлопчиків і дівчаток. Усі вони отримають святкове запрошення до Національного цирку України на 21 грудня, а ще – комплекти постільної білизни, набори рушників і солодощі. На святковій цирковій виставі 19 грудня побувають  дві тисячі дітей-сиріт і дітей з малозабезпечених сімей. Вони теж одержать солодкі подарунки. 20 грудня в Культурному центрі УТОГ святкові подарунки вручать  дітям з обмеженими можливостями.