Хто працював – документів менше

Які ж потрібно мати документи, щоб отримати державну допомогу на новонароджену дитину? Це запитання я адресую Галині  Володимирівні Залевській, начальнику відділу з призначення допомоги сім’ям з дітьми Шевченківського районного управління праці та соціального захисту.

– Жінки, які народили дітей, діляться на дві категорії: ті, які працювали на підприємстві, в установі, організації, і непрацюючі, до яких належать безробітні, котрі стоять на обліку у центрі зайнятості, студенти, військовослужбовці, тобто всі, хто не підлягає соціальному страхуванню. Працюючі отримують соціальну допомогу у своїх організаціях, підприємствах, установах. Для цього вони мають надати у бухгалтерію копію свідоцтва про народження дитини і довідку із РАГСу про її реєстрацію.
Непрацюючі жінки оформляють надання такої допомоги в управлінні праці та соціального захисту за місцем проживання чи  реєстрації. Окрім двох вищеназваних документів, вони мають подати також копії трудових книжок обох батьків, ідентифікаційного коду, довідки про склад сім’ї і з місця навчання чи служби.
Якщо дитину всиновили або опікуються нею, то ще мають додати копію рішення про усиновлення чи встановлення опіки.