Від бузку залишилися пеньки

На подвір’ї біля будинку № 12, що на вулиці Блюхера на Нивках, колись, певно років десять тому, якась добра людина посадила два кущі бузку.

Щовесни вони буяли білим і бузковим цвітом і пахнуло від того на всю округу. Найбільше з цього втішався мешканець будинку Володимир Володимирович Рогожинський, адже обидва кущі росли якраз під його вікнами. А минулого тижня чоловік мало не занедужав, коли поглянув у вікно: натомість розкішних кущів – два пеньки. Чия ж це рука з гострою сокирою піднялася на цю красу? Виявляється, то так «постарався» двірник Валерій Лебедєв, який тут господарює.
Ми зателефонували до жеку-1019, аби з’ясувати, хто йому підказав зрубати під корінь бузок. Майстер дільниці Катерина Іванівна Морієнко навіть похвалила двірника за те, що гарно пообрізав скрізь гілки. «А пеньків ніяких  я там не бачила», – сказала вона.
Бузок начебто  тут нікому не заважав, чого не скажеш про купи сухого листя, що вже кілька місяців гниє у дворі. І ніхто не думає вивозити його звідси. Катерина Іванівна пояснила це тим, що таке сміття ніде не приймають, централізованого вивезення його не налагоджено. А тепер на смітник потрапили ще й гілки бузку: двірник створив сам собі проблему.