Лічильники становлять централізовано

Ірина Петрівна ПРИТИКА із Подільського району їздила до своєї приятельки на Хрещатик і почула від неї, що у них лічильники встановлюють у бойлерних і нібито за рахунок міського бюджету, а не жеку. У себе ж у жеку наша читачка запитала, чи й у них встановлять водоміри, а там від неї просто відмахнулися, бо нічого про таке не чули, а власних коштів на це не мають.

Як повідомили в управлінні громадських зв’язків «Київводоканалу», до кінця року його фахівці планують встановити лічильники холодної води у 1136 бойлерних, яких усього в столиці налічується 1616. Рішення розпочати монтаж водомірів у першу чергу саме в центральних теплових пунктах ухвалили тому, що тут вони обслуговують декілька будинків. Тому тут при найменших витратах і в стислі терміни буде забезпечений облік споживання значних об’ємів холодної води, яка йде на приготування гарячої. У найближчому майбутньому планується оснастити водомірами всі теплові пункти столиці. Цей захід дозволить внести повну ясність у взаєморозрахунки між «Київводоканалом» та «Київенерго» й іншими теплопостачальними організаціями.
Реалізація програми забезпечення теплових пунктів приладами обліку холодної води здійснюється за рахунок коштів цільового фонду, створеного за розпорядженням КМДА.

Чекаємо ваших запитань, пропозицій, зауважень, скарг, побажань на редакційному «гарячому» телефоні 442-97-40, що у режимі автовідповідача працює цілодобово і без вихідних.