Коли клієнти стають друзями

Не секрет, що наше податкове законодавство не надто досконале. У ньому чимало нюансів та неврегульованих питань. Подекуди в них важко розібратися навіть фахівцеві. До того ж із часом з’являються все нові й нові закони, які треба  відслідковувати. Нерідко навіть професійним бухгалтерам та аудиторам потрібна допомога. Тому час від часу для них влаштовують тематичні семінари, де досвідчені фахівці пояснюють подробиці законодавства.

Один із таких лекторів – приватний аудитор Тетяна Піддубна. Семінари вона веде із 2000 року. На відміну від багатьох викладачів-теоретиків, Тетяна Федорівна – практик, аудитор із шестирічним стажем. Хоча за освітою – програміст, закінчила КПІ. Але з такими поняттями, як  дебет і кредит, зустрічалася повсякчас вдома, адже її мама працювала бухгалтером.
Тетяна Федорівна постійно в курсі справ і останніх змін у податковому законодавстві. Найкраща база даних для неї – власні знання. У пані Тетяни чимало клієнтів, зокрема й з великих підприємств, які регулярно запрошують її провести аудиторську перевірку, аби виявити та виправити ймовірні неточності, щоб бути впевненими, що бухгалтерський і податковий облік на підприємстві відповідає вимогам чинного законодавства України.
На своїх семінарах Тетяна Піддубна прагне, аби слухачі отримали найбільш точні, вичерпні відповіді на всі запитання. Її професіоналізм, терпіння, доброзичливе ставлення до людей створюють особливо сприятливу атмосферу в аудиторії. У аудитора немає нудних лекцій, коли слухачі чекають їхнього кінця. Навпаки, після завершення двогодинних семінарів клієнти довго не відпускають Тетяну Федорівну. І вона залюбки відповідає на всі їхні запитання, бо таке спілкування для неї – радість.
– Якщо закінчуєш лекцію і бухгалтери, виходячи, дякують, бо їм усе зрозуміло, то це дуже приємно, – зізнається пані Піддубна. – Для мене це добра ознака. Замало просто прочитати лекцію. Важливо, щоб люди були задоволені її результатом.
Дехто зі слухачів згодом звертається з пропозиціями співпрацювати в майбутньому. Саме так Тетяна Федорівна познайомилася із багатьма клієнтами, які згодом стали її друзями. І свої суто виробничі проблеми обговорюють у невимушеній обстановці за чашкою кави.
Успішним наслідком діяльності лектор вважає здатність своїх учнів самостійно працювати, вести справи фірми. Її слухачі можуть стати потенційними конкурентами. Проте пані Тетяну їхні успіхи радують. Адже на ринку праці знайдеться місце кожному.
Не дивно, що чимало бухгалтерів і аудиторів чекають саме на семінари Тетяни Піддубної й охоче їх відвідують. А Тетяна Федорівна за вдачею наполеглива, весела, жвава. Вона постійно вдосконалюється як фахівець, і як особистість, що є запорукою майбутніх  успіхів.