Протасов і його команда

Окрасою чвертьфінальних перегонів став матч українських грандів у Києві. «Дніпро» здобув інтригуючу нічию і перевернув уявлення про можливий підсумок боротьби за національний кубок. Інші пари конкурентів за межі допустимого так і не вийшли.

Команда тижня. Звісно, це «Дніпро». Ні, гості не були ближчими до перемоги в Києві: динамівці володіли територією і створили біля чужих воріт більше загроз, аніж дніпряни – поблизу їхніх. Однак хлопці Дем’яненка переважали тільки в індивідуальному вишколі. Показовими можуть бути моменти за безпосередньої участі Шацьких і Гусєва. Форвард забив м’яча по-бразильськи вишукано, віртуозно закрутивши його під дальню стійку між головами своїх і чужих. А Гусєв у середині першого тайму, технічно перегравши Шершуна і вискочивши віч-на-віч з голкіпером, узагалі нагадав найкращі зразки з ігрового багажу славетного Пеле. Дніпряни таких віртуозів у своєму складі не мають. Але груповий маневр провінціалів осмисленіший і більшою мірою цілеспрямований. Тому їхній захист, який базується на системі гри в зонах, надійніший, а
контратаки – гостріші. Важко сказати, яким буде підсумок двобою, однак потенціал Протасова та його команди насправді достатній, щоб кинути виклик українським грандам і в чемпіонаті країни. Бо поки що «Динамо» та «Шахтар» переважають «Дніпро» в потужності клубних структур і фінансовому забезпеченні. І не більше.
Заділ тижня. Обидва нижчі за рангом учасники чвертьфіналу розпрощалися з ілюзіями уже після домашніх матчів. Різниця лише в тому, що «Шахтар» обіграв севастопольців з мінімальним рахунком, а «Таврія» дніпродзержинців – з розгромним. Відповідним виявився і характер обох протистоянь. Причому, ПФК «Севастополь», який увійшов до літопису національних кубкових змагань як перший друголіговий клуб, що пробився до чільної вісімки за шістнадцять сезонів, може по праву занести зустріч із «Шахтарем» до свого історичного активу. Принаймні до перерви господарі в ігрових компонентах іменитим гостям узагалі не поступалися. Значно складніша ситуація вимальовується в іншому двобої. Так, слобожанці вивезли з берегів Азова бажану нічию. За спареної системи матчів такий розклад завжди був обнадійливим. Однак «Іллічівець» в рідних стінах не пропустив, і саме ця подробиця не дала «Металістові» змоги звести інтригу маріупольсько-харківського двобою до мінімуму. Більше того, за певного розвитку подій загальні шанси третьої за підсумками першого кола команди країни ніскільки не вищі. Бо будь-яка результативна нічия в грудневому Харкові виведе до напівфіналу не господарів, а гостей колишньої столиці Радянської України.