Учителі співпрацюватимуть із владою

При Київському міському голові створено  Педагогічну раду для тісного співробітництва столичних освітян із міською владою. Відтепер будь-які рішення в освітянській галузі будуть узгоджуватися з Педагогічною радою, до того ж вона контролюватиме й хід виконання рішень.

За словами заступника голови  КМДА Віталія Журавського, Головне управління освіти КМДА  планує покращити позашкільну роботу, відновити  діяльність гуртків та студій, спортивних секцій. Тим більше, що для цього є всі умови –  усі шкільні заклади в Києві працюють в одну зміну. Крім того,  вчителі, учні та батьки будуть дізнаватися про всі  освітянські новини   зі спеціалізованої газети,  радіо– та телепередач. А ще програмою передбачено, окрім духовного здоров’я дитини, поліпшувати й фізичне.  Отож у школах діти питимуть лише очищену воду, задля поліпшення  учнівського  харчування відновлюється робота  харчоблоків, поміняють старі парти на  нові тощо.  
Постійно проводитиметься моніторинг успішності шкіл. За кращі показники в навчальному процесі вчителям передбачено  5%  доплати до зарплатні. Будуть створені умови також і для адаптації дітей-інвалідів у шкільному середовищі тощо.
Представників педради ознайомили з проектом програми «Освіта столиці 2006–2010 років», яка  обійдеться місту в 1951,8 млн. гривень.