Безлімітний ривок на фініш

Провальні гостини в Бельгії та Туреччині затуманили турнірні перспективи вітчизняних лідерів у Кубкові Європи. Втім, остаточно розпрощався з надіями на вихід із групи лише «Хімік». Інші – БК «Київ» і «Азовмаш» –  продовжують боротьбу за місце в призовому дуеті.

«Хімік» (Південний): три поразки в чотирьох зустрічах обернулися для бронзового призера чемпіонату країни непосильним тягарем. Відтак перепустки до наступного раунду достроково забезпечили для себе російське «Динамо» з Підмосков’я та бельгійський «Шарлеруа».  Два завершальних матчі «Хімік» проведе без особливої турнірної мотивації.
БК «Київ»: одна перемога і дві поразки плюс домашній матч з естонським «Калевом» як єдина надія «зачепитися» за друге місце. Негатив: гірша загальна  різниця в двобої з «Льєжом», якого випередити киянам уже неможливо. Позитив: домашній статус вирішального матчу з «Калевом». Завдання: неодмінно виграти в естонців з перевагою не менш як у дванадцять очок. Складне завдання? Звичайно. Зате – чітке і зовсім не фантастичне.
«Азовмаш» (Маріуполь): дві перемоги в чотирьох зустрічах і в найближчій  перспективі – домашні матчі з угорцями та росіянами. Дві перемоги гарантують нашому чемпіонові місце в чільному дуеті. «Плюс вісім» у  змаганні з баскетболістами Ростова-на-Дону взагалі виведуть «Азовмаш» на перше місце. Незалежно від інших результатів у групі. Але ліміт поразок українці  вже вичерпали.