ФК «Арсенал-Київ» знайшов покупця

На футбольний клуб «Арсенал-Київ» знайшовся покупець. Стало відомо, що гравці й тренери клубу вже знайшли фінансування для викупу його активів, які КМДА виставила на повторний аукціон 26 грудня.

– На загальних зборах ми ухвалили одноголосно рішення викупити цю частину самі, оскільки не можемо допустити ліквідації футбольного клубу, – заявила в.о. гендиректора ТОВ «ФК «Арсенал» Олена Панамарчук. Цікаво, що до справи порятунку «Арсенала» долучився колишній мер столиці Олександр Омельченко, який, цілком можливо, стане почесним президентом ФК. «Я вже веду переговори з українськими і російськими інвесторами, які могли б вкласти гроші й відродити клуб, – заявив Олександр Олександрович. – Є багато пропозицій». Однак  до того, як частина активів перейде у власність гравців і тренерів, назвати спонсорів клубу відмовився.

У листі на ім’я Леоніда Черновецького, підписаного членами клубу, сказано, що «гравці і тренери команди ухвалили рішення про придбання частки клубу, виставленої на аукціон. У разі позитивного рішення даного питання, планується створити на базі «Арсенала» нову народну команду і привернути інвесторів для її підтримки». Збори вже уповноважили начальника команди Олександра Башлика брати участь в аукціоні. За словами начальника департаменту фізкультури в Міністерстві сім’ї, молоді та спорту Ростислава Карандєєва, 26 грудня аукціон відбудеться, «оскільки нова влада зацікавлена в тому, щоб скоріше позбутися клубу».

НАША ДОВІДКА.
Футбольний клуб «Арсенал-Київ» було створено 2001 року шляхом реорганізації клубу «ЦСКА-Київ» КМДА і Міноборони. 80 відсотків його акцій належать Головному управлінню з фізичної культури та спорту КМДА, 20 відсотків – учасникам самого клубу. Статутний фонд клубу становить 11,8 тис. грн. Його утримання щорічно обходиться Києву в 32 млн. грн. Нинішня столична влада ухвалила рішення про скорочення витрат бюджету і продаж клубів, що належать місту. 13 липня цього року Київрада ухвалила рішення про продаж на аукціоні частини територіальної громади Києва в статутному фонді ФК «Арсенал-Київ».