Елітні житло, дитсадок і ціни

Аби переконати світ, що ми не гірші за інших, Генеральна дирекція з обслуговування іноземних представництв у рамках проекту «Жіноча вітальня», який очолює Ніна Тарасюк, ознайомила дружин Надзвичайних і Повноважних послів зарубіжних країн в Україні з унікальним житловим містечком на Оболоні. За комфортність і вишуканий архітектурний стиль цей мікрорайон ще називають Оболонськими Липками.

Екскурсію розпочали в оболонському офісі «Київміськбуду», де президент корпорації «Столиця» Валентин Ісак розповів про перспективу  забудови прибережної частини Оболоні. Невдовзі міська влада, повідомив Валентин Ісак, спорудить міст через дніпрову заплаву і власне річку, котрий з’єднає Оболонь із Річковим вокзалом.
Відтак нам показали прибутковий будинок для заможних людей, де можна придбати чи орендувати дво– і одноповерхову квартиру. Вартість квадратного метра – 3 тисячі доларів. Вільних квартир уже нема.
Помилувавшись модними італійськими меблями, котрі, вочевидь, пасуватимуть до квартир за 600 тисяч умовних одиниць, ми завітали до елітного дитсадка «Лелека» для мешканців мікрорайону. Завідувачка розповіла, що вартість перебування дитини від трьох до шести років – 400 умовних одиниць за місяць. У дитсадку п’ятиразове харчування, розвиваюче навчання за програмою «Дитина», двічі на тиждень – басейн.
Замість запланованих 110 тут поки що 49 малюків – може, задорого? До речі, в Києві чимало державних дитсадків із не гіршим вихованням, як от «Золотий ключик» і 376-й із вадами мови у Солом’янському районі – перший визнавався найкращим у Києві, другий – одним із найкращих в Україні.
Наостанку дружинам послів показали найпрестижніше і найдорожче житло – персональні котеджі. Поважним паніям таке диво однозначно сподобалося, та чи порадять вони своїм чоловікам придбати чи орендувати на Оболонських Липках житло – хтозна. Однак презентувати можливості столиці України створити умови для проживання найвибагливіших гостей однозначно корисно, адже ми – європейська країна.