«Сокіл» у рідному гнізді

Сьогодні, після тривалої перерви, обумовленої виступами за рубежем, український хокейний чемпіон зіграє в рідному Києві. Календарна зустріч із могилівським «Хімволокном» відбудеться в авангардівському спорткомплексі, що на вулиці Мельникова, 46. Її  початок о 18.30.

Для нашого флагмана, який невдало проводить звітний сезон, настає пора турнірної реабілітації. По-перше, він постане перед своїм уболівальником. А по-друге, матиме змогу заявити свій справжній потенціал у змаганні з амбітними і насправді провідними колективами. «Хімволокно» посідає в екстралізі четверту позицію. А мінський «Керамін», який гостюватиме в українській столиці в суботу, 2 грудня, узагалі веде перед у Відкритому чемпіонаті Білорусі.
Звісно, «Соколові» нині тяжко з об’єктивних причин. Оскільки команда не має надійної матеріальної основи, то більшість її стрижневих виконавців перебралися до значно заможніших російських і білоруських клубів. А тому в складі чемпіона країни, як ніколи, багато малообстріляних у змаганнях високого рангу хокейних юніорів. Особливо відчутною виявилися нестача досвіду в єврокубкових змаганнях. Але нинішня ситуація має й іншу сторону: молодь, отримавши нагоду «засвітитися» серед еліти, докладає максимум зусиль, аби не змарнувати щасливого шансу. Так, «Соколові» можна дорікати за брак майстерності. Однак у жодному разі – за відсутність бажання. Не дивно, що в «Авангарді» – постійний аншлаг. А що в перспективі? Схоже, перемовини керівництва клубу з можливими спонсорами, діставши додатковий стимул у вигляді підтримки державних структур найвищого рангу, тривають навіть успішніше, ніж  передбачалося. Тож не виключено, що наступний сезон український чемпіон проведе в міжнародній лізі з вищим, аніж білоруська, статусом. А втім, це лише припущення. Тим часом турнірна ситуація в екстралізі така: «Керамін» – 59 очок, «Юність», «Динамо» – по 57, «Хімволокно» – 51, «Хімік-СКА» – 44, «Нєман», «Гомель» – по 41, «Металург» – 35, «Вітебськ» – 33, «Сокіл» – 24, «Брест» – 7.