«Наталка Полтавка» полонила Москву

Московський Малий театр на початку цього театрального сезону святкував своє 250-річчя. У рамках цієї події москвичі організували Міжнародний фестиваль театрів країн Європи, на якому із вражаючим успіхом виступили актори Театру імені Івана Франка.

Фестиваль відбувався з 2 по 25 листопада. Відкрив його італійський театр «Піккало» з Мілана. Свою майстерність представили Національний театр Естонії (Таллінн), Національний театр ім. Янки Купали з Білорусі, Національний театр Німеччини з Ґамбурга. Честь виступити на завершенні цього мистецького свята надали Національному академічному драматичному театру імені Івана Франка. Уславлений український театр показав популярну класичну виставу «Наталка Полтавка» за І.Котляревським. Був аншлаг, Малий театр на 900 місць – переповнений. «Глядачі висіли на люстрах», як висловився авторитетний шанувальник франківців. У головних ролях виступили Наталія Ярошенко (Наталка), Лариса Руснак (Терпилиха), Петро Панчук (Возний), Олег Скрипка (Виборний). На виставі франківців був присутній посол України в Російській Федерації Олег Дьомін.
Вітали акторів-франківців народні артисти Еліна Бистрицька, Юрій Соломін.
Під враженням великого успіху франківців у московських колег виникла ідея, до якої долучилися і українські актори, – провести обмінні двотижневі гастролі в жовтні 2007 року – Театр імені І.Франка  в Москві, а Малий театр – у Києві.