Чорнобильцям передбачені знижки

Леонід Степанович ПЛИСОВИЙ із Дарницького району має статус постраждалого внаслідок катастрофи на Чорнобильській АЕС і користується пільгами при сплаті за комунальні послуги, газ, електроенергію і телефон. Наш читач хотів дізнатися, чи не заберуть у нього пільги після підвищення комунальних тарифів та чи розповсюджуватимуться вони, як зараз, також на членів його сім’ї.

Як пояснили у Міністерстві праці і соціальної політики України, громадянам, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи, надається 50-процентна знижка плати за користування житлом (квартирної плати, плати за утримання будинків), комунальними послугами (газ, електрична і теплова енергія, водопостачання, водовідведення та інші послуги) у межах середніх норм споживання, передбачених законом, телефоном (абонентна плата, оплата послуг електрозв’язку за місцеві телефонні розмови з квартирних телефонів при посекундному обліку їх тривалості). Зазначені у цьому пункті пільги надаються також членам сімей громадян, постраждалих внаслідок Чорнобильської катастрофи, які проживають у жилих будинках (квартирах) усіх форм власності в межах норм, передбачених законом. До членів сімей громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи, належать: дружина (чоловік), неповнолітні діти, непрацездатні батьки, особа, яка проживає разом із постраждалою внаслідок Чорнобильської катастрофи особою – інвалідом I групи та доглядає за нею, за умови, що ця особа не перебуває у шлюбі; особа, яка знаходиться під опікою або піклуванням громадянина, що має право на пільги, та проживає разом із ним. Усі ці пільги діятимуть і після введення нових тарифів.

Чекаємо ваших запитань, пропозицій, зауважень, скарг, побажань на редакційному «гарячому» телефоні 442-97-40, який у режимі автовідповідача працює цілодобово і без вихідних.