Чемпіонат України. Черга друга

Стартувало друге коло національних футбольних перегонів. Перший і останній цього року ігровий тур розтягнувся на три дні і мав завершитися вчора ввечері матчем за участю чемпіонської дружини.

Бойкот тижня. Втім, ще вчорашнього ранку не було жодних гарантій того, що «Кривбас» і «Шахтар» таки зіграють в Кривому Розі. Місцева команда, так і не отримавши обіцяної платні, заявила про бойкот останнього цьогорічного поєдинку. Найдивовижніше в цій ситуації те, що «Кривбас» у міжсезоння, оголосивши себе банкрутом, відмовився від участі в елітних перегонах, а вищолігову вакансію заповнила луцька «Волинь». Однак пізніше все повернулося на круги своя. Причому, гарантом елітного статусу «Кривбаса» виступили не лише спонсори, а й Професіональна футбольна ліга, яка поспішно змінила своє попереднє рішення і повернула до нижчого дивізіону «Волинь». Чим би не завершився вчорашній інцидент, фінансові труднощі криворізької команди очевидні і неодмінно дадуться взнаки й наступного року. Тож яку позицію займе за цих обставин «професіональний» гарант, запитання зовсім не риторичне.
Надія тижня. Тим часом «Арсенал», так і не дочекавшись гарантій від столичної влади щодо матеріальної підтримки команди в майбутньому, вдався до несподіваного варіанту в пошуках мецената. Заваров, наставник арсенальців, оголосив про можливу співпрацю з колишнім столичним головою Омельченком. «Ми запропонували Сан Саничу посаду Почесного президента клубу, і він узяв певний час на роздуми», – заявив тренер четвертої поки що вітчизняної команди. Як розгортатимуться події надалі, сказати важко. Але зрозуміло, що статусу муніципального клубу каноніри вже не матимуть.
Матч тижня. Зрозуміло, це поєдинок у Донецьку, де місцевий «інтернаціонал» сумнівної вартості «зачепився» за нічию в протистоянні з ослабленим відсутністю десяти основних гравців «Дніпром» лише завдяки скандальному пенальті. Мова не стільки про сумнівність підстав для найсуворішого суддівського вироку, чим у нашому футболі вже нікого не здивуєш, скільки про дивовижний спосіб призначення одинадцятиметрового штрафного. Бо рішення прийняв не арбітр, а його лінійний асистент. Важко пригадати щось подібне в історії світового футболу взагалі. Схоже, вітчизняним лайнсменам уже сняться лаври центральної фігури футбольного дійства. Чи, може, справа в чомусь іншому, відомому виключно гостям Донецька?..