Діамантовий «Танок янгола»

Учора представники «Книги рекордів України» зареєстрували новий рекорд – за найбільшою кількістю діамантів у каблучці.

«Танок янгола» – так назвали творці з ювелірного будинку «Лобортас і Карпова» каблучку із жовтого та білого золота із 837 діамантами. На створення цього дорогоцінного мистецького витвору, який складається майже із ста деталей і заважує 30, 02 грама, майстри витратили майже дев’ять місяців.
За словами засновника ювелірного будинку Ігоря Лобортаса, коли робота над «Танком янгола» тільки починалася, ніхто і не думав про рекорди. Проте, коли каблучка набула остаточної форми і було підраховано кількість діамантів у ній, виявилося, що вона рекордсменка не тільки в Україні, а й у світі. Тож не дивно, що представники «Книги рекордів України» подали заявку до «Книги рекордів Гіннесса», аби «Танок янгола» зафіксували як світовий рекорд.
Скільки коштує це ювелірне диво і хто його власник, Ігор Лобортас відмовився сказати. Відомо тільки, що каблучку придбала одна українська бізнес-леді для своєї приватної колекції.
На «Танку янгола» українські ювеліри не збираються зупинятися. У їхніх планах – створення колекції із 100 унікальних каблучок, яка б за рівнем якості
та оригінальністю художнього оформлення не поступалася роботам Фаберже.
Фото Григорія Кубланова