Позачергова сесія провалилася

Під стінами мерії 15 тисяч киян вимагали від депутатів Київради скасування нових тарифів на житлово-комунальні послуги, а їхні обранці намагалися розпочати сесію.

Позачергове засідання Київради, ініційоване міжфракційним об’єднанням «Демократичний Київ», не відбулося. І все ж частина депутатів залишилася в сесійній залі, аби провести загальні збори трьох депутатських фракцій, що увійшли до об’єднання «Демократичний Київ». На зборах були присутні вісім депутатів парламенту, зокрема від «Нашої України» – Микола Мартиненко, Валерій Борисов та Михайло Поживанов. Перед тим, як піти до свого кабінету (до речі, коридор на дев’ятому поверсі, де кабінет мера, перекривають) Леонід Черновецький заявив, що опозиційні сили, які ініціювали проведення позачергового засідання, є політичними імпотентами. І поздоровив свого заступника та секретаря Київради Олеся Довгого з тим, що він зумів зупинити атаку опозиціонерів.

На депутатські збори запросили представників преси, тобто вперше впустили до сесійної зали. Лідер фракції «Наша Україна» Дмитро Андрієвський заявив, що у середу відбулася зустріч представників фракцій з Віктором Ющенком, який порадив меру Києва Леоніду Черновецькому обговорити всі проблемні питання на сесії. А Володимир Бондаренко розповів, що на наступній сесії Київради депутати опозиційних фракцій внесуть до порядку денного проекти рішень щодо скасування про необґрунтоване підвищення тарифів, а також про відставку секретаря Київради Олеся Довгого.

Депутат Віталій Кличко спростував інформацію про те, що Віктор Ющенко на нараді в Секретаріаті Президента просив його не чіпати Леоніда Черновецького. Кличко повідомив: «Зустріч із президентом була. Він повністю поінформований про всі процеси, які відбуваються в Києві». І додав, що з кожним депутатом ведеться окрема робота: «Уявіть собі, який тиск ми відчуваємо».