Покажіть товар лицем

У 2001 році Україна приєдналася до країн, які використовують державні конкурси для стимулювання підвищення якості та конкурентоспроможності продукції і послуг. Конкурси не одне десятиріччя існують в США (премія Болдріджа), Японії (премія Демінга).

Модель Всеукраїнського конкурсу якості продукції (товарів, робіт, послуг) «100 найкращих товарів України», основна мета якого – знайти і показати найкраще, гармонізована з моделлю Європейської премії з якості. Український конкурс як загальнонаціональний щорічний захід із державним статусом проводиться Державним комітетом з питань технічного регулювання та споживчої політики з 2003 року. Участь у конкурсі підприємств, організацій і установ усіх форм власності, які виявили бажання одержати об\'єктивне, компетентне та авторитетне свідоцтво про високу якість своєї продукції, здійснюється на добровільних засадах. Конкурс проводиться на регіональному та загальнодержавному рівнях.

Для   проведення регіонального етапу Всеукраїнського конкурсу «100 найкращих товарів України» у 2006 – 2007 роках у Києві головою Київської міської державної адміністрації видано відповідне розпорядження, де головою регіональної конкурсної комісії призначено заступника голови КМДА С.3іміна. У 2006 – 2007 роках визначається найкраща продукція (товари, роботи, послуги) у номінаціях: продовольчі товари; промислові товари для населення; товари виробничо-технічного призначення; роботи чи послуги, які виконуються або надаються у побутовій та виробничій сферах.

Для участі у конкурсі підприємство (організація або установа) має подати заявку встановленого зразка до 1 грудня 2006 року. Кінцевий термін подання документів учасниками конкурсу – 1 січня 2007 року. До 31 березня 2007 року Регіональна конкурсна комісія (РКК) визначає фіналістів конкурсу на регіональному рівні і рекомендує їх для участі у конкурсі на загальнодержавному рівні за встановленими номінаціями  та за категоріями  підприємств. За результатами конкурсу на загальнодержавному рівні головна конкурсна комісія організовує проведення виставки «100 найкращих товарів України» та нагородження переможців і здійснює підготовку, видання та розповсюдження щорічного каталогу «100 найкращих товарів України». Переможці, лауреати та фіналісти всеукраїнського конкурсу отримують призи, нагороди і мають пільги від Держспоживстандарту України на право використовувати логотип або голограму конкурсу на упаковці продукції (товару, роботи, послуги).

Заявки  на  участь  у конкурсі приймаються Регіональною конкурсною комісією до  1 грудня 2006 року за адресою: Київ, вул. Краснова, 7/1, к.211.