Батьківські збори по Інтернету

Міністерство освіти і науки України та  профільне управління КМДА започаткували  спільний проект єдиного  інформаційного простору освітянських закладів  «ІТ-Освіта». Презентація пілотного проекту відбувалася  в   школі №177 Соло м’янського району,  де поглиблено вивчають біотехнології.

Яка користь від проекту? За словами  директора школи №177 Ірини Сташевської, нововведення забезпечить учням педагогічну підтримку та супровід  індивідуальних освітніх програм, участь в комунікаційних проектах  та доступ до всіх освітніх інформаційних матеріалів.  Стане в добрій пригоді це і вчителям, які щодня повинні готуватися до навчальних  занять. Не треба буде йти до бібліотеки,  а можна швидко знайти потрібну інформацію в Інтернеті. А ще можна буде спілкуватися з батьками своїх учнів, не викликаючи їх у разі потреби до школи. Значно полегшить життя цей продукт передових технологій і надміру зайнятим батькам, в яких зазвичай не вистачає часу бути в курсі всіх шкільних справ своєї дитини. Досить   лише натиснути кнопку, як перед ними на моніторі з’явиться інформація про справи в класі їхнього чада, його поведінку в школі, оцінки в класному журналі, теми предметів та задані на сьогодні уроки.  Керівництво школи може  спілкуватися з районними відділами освіти та міністерством, що і було продемонстровано на презентації. Скажімо, заступник  міністра освіти Борис Жебровський  спілкувався з присутніми з екрана.

На підтримку проекту влада Солом’янського району  надала 860 тисяч гривень, сказав районний голова  Іван Сидоров. Він зокрема пообіцяв, що районна влада і надалі підтримуватиме всі проекти, пов’язані з освітою, бо для нього «майбутнє дітей – святе».  Народний депутат України Володимир Поляченко  зізнався, що заздрить сучасним дітям, бо у його шкільні роки  про таке навіть не мріяли. – Зате навчались добре, – зауважив він. Хоч би які не були  сучасні технологічні  можливості, не варто забувати і про книгу, –  порадив учням. Міністр освіти та науки Станіслав Ніколаєнко запевнив, що проект незабаром впровадять у всіх школах не лише столиці, а й України.

– Це є передовий європейський досвід і нам не варто відставати, – сказав міністр.