Новий квартал з’явиться на Вітряних горах

Агрофірма «Троянда» замовила, а містобудівна рада схвалила концептуальний проект зведення на Вітряних горах житлового комплексу з об’єктами суспільно-громадського призначення.

Новий квартал планується звести на території площею 17 га, обмеженій  вулицями Вишгородською, Осиповського, Вітряні гори і Западинською. Житловий комплекс складатиметься з чотирьох секцій заввишки 5, 10, 17 та 23 поверхи. У них буде 3125 квартир. На нижніх поверхах – дворівневі паркінги, розраховані на 3125 машиномісць – по місцю на квартиру. Всередині комплексу заплановано розбити парк площею 3 га із дитячими і спортивними майданчиками, зеленими зонами відпочинку.

На дворовій території розмістять господарчі будівлі, майданчики для вигулу собак і гостьові автостоянки. Головний архітектор Києва Василь Присяжнюк наголосив, що при реалізації проекту потрібно зберегти ландшафт місцевості. Тож у ході забудови планується зберегти пам’ятку природи «Кристерова гірка» з каскадом озер. Планується також побудувати дитячий садок на 175 місць. У новому кварталі мешкатиме 25-28 тисяч осіб.