«ДемКиїв»: три в одному

Позавчора було створено депутатське об’єднання «Демократичний Київ», до складу якого ввійшли депутати фракцій БЮТ, «Наша Україна» та Блоку Віталія Кличка. Заступник Київського міського голови – секретар Київради Олесь Довгий назвав це зібрння політичним фарсом, що продемонстрував справжні наміри цих політичних сил – захопити владу у Києві.

Він наголосив, що на засіданні була присутня лише третина депутатського корпусу, тому заява про наявність якоїсь «опозиційної більшості у Київраді – відверта брехня».

– За одним столом зібралися Юлія Тимошенко та Микола Мартиненко, якого рік тому лідерка БЮТ на всю країну назвала «корупціонером», – заявив секретар Київради.

А от лідер депутатської фракції «Наша Україна» в Київраді Дмитро Андрієвський в інтерв’ю для «Вечірки» спростував слова пана Довгого. Декларацію про об’єднання демократичних сил, за його словами, вже підтримали 63 депутати. Андрієвський вірить, що результати дій консолідації кияни побачать уже днями, на найближчій сесії Київради.

– Наші фракції співпрацюють задля приведення діяльності Київради та її виконавчого органу до демократичних стандартів. Ми не ставимо кордонів для інших політичних сил, – зазначив Андрієвський.