Момент істини для гірників

Сьогоднішній поєдинок українського чемпіона з італійською «Ромою» матиме доленосну вагу для «Шахтаря». Бо тільки в разі перемоги над іменитими «вовками» з італійської столиці донецька команда збереже надію на продовження боротьби за перепустку до Кубка УЄФА. Нагадаємо, що наш чемпіон, як і його безпосередній конкурент – «Олімпіакос» із грецького Пірея, завчасно розпрощався з надіями на виступ у стикових євролігових зустрічах. А в утішній гонці за третє місце їхні шанси приблизно рівні. Навіть за умови, що завершальну в групових перегонах календарну зустріч «Шахтар» проведе на гостинах у «Олімпіакоса», з яким розійшовся миром у рідних стінах у вересні – 2:2. Гірники, за винятком травмованого Матузалема, участь якого в сьогоднішньому поєдинкові можлива, уникли істотних кадрових втрат. А «Рома» завітала до України після рекордного виграшу в серії «А» – 7:0 над «Катаньєю» в італійській столиці.

Сьогодні: «ШАХТАР» (Україна) – «Рома» (Італія), «Валенсія» (Іспанія) – «Олімпіакос» (Греція) в групі «D» (становище команд: «Валенсія» — 10 очок, «Рома» — 7, «Олімпіакос», «ШАХТАР» — по 2).

Група «А»: «Вердер» (Німеччина) – «Челсі» (Англія), «Левськи» (Болгарія) – «Барселона» (Іспанія). Становище команд: «Челсі» — 10 очок, «Вердер» — 7, «Барса» — 5, «Левськи» — жодного.

Група «В»: «Спартак» (Росія) – «Байєрн» (Німеччина), «Інтер» (Італія) – «Спортинг» (Португалія). Становище команд: «Байєрн» — 10 очок, «Інтер» — 6, «Спортинг» — 5, «Спартак» — 1.

Група «С»: «Жиронда» (Франція) – «Галатасарай» (Туреччина), «Ліверпуль» (Англія) – ПСВ (Нідерланди). Становище команд: «Ліверпуль», ПСВ — по 10 очок, «Галатасарай», «Жиронда» — по 1.