офіси на місці атракціонів

Між станціями метро «Лісова» та «Чернігівська» нині діючий «Євро-Луна-Парк», шість одноповерхових споруд і зелена зона з деревами віком 30-40 років. Цілком можливо, що невдовзі ця місцина змінить свій зовнішній вигляд.

Компанія «Луна-парк» запропонувала містобудівній раді схвалити «Містобудівне обґрунтування параметрів будівництва торговельно-культурно-розважального і готельно-офісного комплексу на вулиці Попудренка, 63, в Деснянському районі столиці». За словами головного архітектора проекту Віктора Зотова, який представляв проект, цей багатофункціональний комплекс планується побудувати на ділянці площею 2,37 га. Розроблено два варіанти проекту: загальною площею 109,8 тис. кв. м, із них 65 тис. кв. м буде відведено під офісні приміщення, і 170 тис. кв. м. В обох випадках передбачено паркінги на 560 машиномісць. У разі втілення будь-якого з них атракціонам луна-парку доведеться пересуватися на інше місце.

Саме через це, як зазначив головний архітектор Києва Василь Присяжнюк, члени містобудівної ради висловили зауваження щодо надто великого функціонального навантаження на територію. І запропонували визначити співвідношення розважальних і «офісно-паркувальних» функцій. А також доопрацювати проект з урахуванням прилеглих територій, зокрема передбачити в ньому необхідність облаштування в майбутньому другого виходу зі станції метро «Лісова».