Діти перемогли

Завершилася традиційна міжнародна благодійна акція «Всесвітній день допомоги дітям в МакДональдз».

Триста тисяч добродіїв, серед яких відомі політики, спортсмени, представники дипломатичного корпусу і творчої еліти України допомогли організаторам акції – компанії МакДональдз Юкрейн і міжнародному благодійному фонду «Україна 3000» зібрати 440 тисяч гривень. Зібрані кошти спрямують на придбання устаткування для кардіологічних та реанімаційних відділень у тринадцяти обласних дитячих лікарнях.

Пік акції був у неділю, 19 листопада 2006 року. Цього дня Ігор Пелих, Олександр Крикун, Борис Бурда, Катерина Серебрянська, Олег Михалюта, Анатолій Тимощук стали за касові апарати в ресторанах МакДональдз в Одесі, Донецьку і, звичайно, в Києві. І закликали українців купувати символи добра  –  паперові дитячі долоньки.

Бронзовий призер Олімпійських ігор в Афінах Олександр Крикун зауважив: «Штовхати соціальне ядро значно важче, ніж спортивне. Але якщо не ми, то хто? Спитайте у спортсменів і кожен скаже, що діти – це наше найвище досягнення. А за нього треба боротися».

Олімпійська чемпіонка Катерина Серебрянська: «Не можна бути байдужим, бо чужих дітей, справді, не буває. Я за те, щоб соціальними долоньками заліпити службовий вхід і вихід при розв’язанні дитячих проблем».

Співак Олег Михалюта: «Під час акції було організовано соціальний баскетбол. Грали митці і політики, а перемогли, звичайно, діти».
Посол США Вільям Тейлор: «Якби всі люди світу одночасно, хоч би на одну хвилину, задумали робити добрі справи,  –  дитячих сліз не стало б».