Вибрав посаду мера

На вчорашній прес-конференції Київський міський голова говорив не лише про своє рішення залишатися мером столиці.

Леонід Михайлович розмірковував про причини дестабілізації ситуації в Україні, в Києві та в Київраді, дав характеристики депутатам, розділивши їх на три групи. Зазначивши, що він миролюбно налаштований на співпрацю з усіма колегами, обранцями киян.

Журналістські запитання були не надто гострими. Що стосується підвищення тарифів на житлово-комунальні послуги, то їх буде запроваджено з 1 січня 2007 року. Ніде реєструвати їх місто не збирається.

Запитали мера і про те, чому він заборонив чиновникам робити коментарі.

– Перед вами сидить мер Києва, який відповідає на будь-які запитання, чого за останні 15 років ви не бачили. Я відповідаю на всі запитання, якими б вони неприємними для мене не були. Моя вимога щодо коментування іншими посадовцями полягає в тому, аби некомпетентні люди не дезінформували киян. Є члени моєї команди, за кожне слово котрих я ручаюся. Їм і дозволено коментувати.

– Чому ви більше не їздите в метро? Вам там не сподобалося?

– Мені справді не сподобалося, тому я звільнив керівника метрополітену. Зараз підшуковуємо на цю посаду людину, яка отримуватиме дуже велику зарплату за належну роботу. Обов’язково скажіть про це.

– Яка подальша доля унікального парку «Київ у мініатюрі»?

– Мені хотілося, щоб у майбутньому подібних запитань мені не ставили, тому запропоную всім багатим людям на конкурсній основі викупити всі київські парки і подарувати їх киянам прекрасно облаштованими. Щоб коли я піду з цієї посади, жоден парк не залишився приватизованим.