На проміжному фініші

«Динамо» завершило першоколові перегони в статусі зимового чемпіона. Звісно, символічно. Зате багатообіцяюче: в українському чемпіонаті переможець осіннього циклу, як правило, здобуває офіційний титул наступного літа. Хоча зациклюватися на цьому не варто. Бодай тому, що на проміжному фініші були й інші цікавинки.

Міжусобиця тижня. Знекровлений «Арсенал» таки спромігся дати бій флагманові. І ледь не виграв перший тайм, сповна скориставшись огріхами «Динамо» в обороні. Закарлюка реалізував вихід сам на сам із Шовковським, а потім з допомогою Батальського подвоїв рахунок, вивівши вперед «Арсенал». Важко сказати, як розгорталися б події, якби не кадрові втрати канонірів. Оскільки ще в першій половині першого тайму вони залишилися без двох стрижневих виконавців – травмованого Мизіна та вилученого з поля Бредуна, то розраховувати на творчу та потужну гру в атаці могли хіба що невиправні оптимісти. Насправді подальший сценарій київського «дербі» виявився прогнозованим: «Динамо» дотисло деморалізованих земляків. Але Заваров, наставник «Арсенала», воював і після фінального свистка. На його думку, матч зіпсував арбітр Деревинський, невиправдано «запаливши» червоне світло перед Бредуном уже в середині першого тайму.

Земляки тижня. Дуже важливі перемоги в особливо складних і престижних поєдинках здобули «Зоря» та «Чорноморець». Обидва – з мінімальною перевагою в рахунку. Луганці виграли обласне «дербі» й відтіснили в підвалини турнірної таблиці «Сталь» з Алчевська. А моряки переграли завжди непоступливі «Карпати». В інших випадках стачило б і такого коментаря. Проте цей – особливий. Бо «Чорноморець» узяв гору над львів’янами завдяки голу вихованця львівського футболу й екс-хавбека «Карпат» Даниловського. А в Луганську влучним ударом відзначився уродженець Алчевська та вихованець «Сталі» Зубов. От вам і земляки.

Скандал тижня. Матч основних претендентів на «бронзу» перетворився на брутальне і масове побоїще. Наставник дніпрян Протасов «узяв» вину на свою команду. Мовляв, її лідери неправильно повели себе в ситуації, яка могла стати сприятливою для «Дніпра». Суддя мав усунути з гри харків’янина Ганцарчика, однак бурхлива реакція дніпропетровців на фол останнього спричинила ще й вилучення Назаренка та Русола: перший штовхнув арбітра, другий – Ганцарчика. Футболісти «Дніпра» наполягають на тому, що суддя Годулян не мав наміру карати грубіяна і саме цим спровокував інцидент. У підсумку – три червоних і десять жовтих карток і друге місце в історичній номінації після матчу «Волинь» – «Металург» Д. дворічної давнини, коли арбітр Шебек трьох футболістів з поля вилучив, а дванадцятьох – попередив.