Дитячому болю зарадять

Нарешті розчинив двері дитячий комплексний лікувальний заклад на вулиці Підвисоцького: лікарня на 120 ліжок і поліклініка, де є діагностичне, реабілітаційне і всі необхідні профільні кабінети. Лікарня особлива. Приміром, у нефрологічному відділенні, котрим опікується НДІ нефрології та урології, діточки змушені лікуватися по кілька місяців поспіль, тому палати на двоє малюків або на малюка з мамою – просто диво порівняно з палатами на 6-7 дітей у старому приміщенні.

Щоби діткам було тут краще, у двох лікарняних холах облаштовано ігрові майданчики. Це, а ще офісний відеонагляд, подарували голландські доброчинці, з якими дитяча лікарня дружить понад 15 років.

Голова комісії Київради з питань охорони здоров’я і соціального захисту Ольга Богомолець-Шереметьєва, котра має великий досвід навчання і роботи за кордоном, сказала, що такою лікарнею пишалися б і в Європі, а заступник голови КМДА Ірена Кільчицька запевнила, що влада все робитиме, аби подібні лікувальні заклади відкривалися хоча б  кожні два роки.

Скромно ходив серед гостей керівник тресту «Київміськбуд-6», Герой України Іван Даниленко. Головлікар дитячої лікарні Валерій Терещенко зауважив, що будівельники втілили в життя не просто плани й наміри, а й мрії медиків, які тут працюватимуть. Добрим словом згадали й екс-віце-прем’єра Станіслава Сташевського, котрий допоміг місту й району профінансувати будівництво.

Невеличка територія біля лікарні прибрана й охайна. Яскравий острівець – казковий  дитячий майданчик, де малі за гарної погоди зможуть забувати про болі, уколи й піґулки. Земля за парканом належить військовим. Ірена Кільчицька, визирнувши у вікно, подумала вголос: «Може, обміняти цю землю на якусь іншу і спорудити тут новітній пологовий будинок? Вийшов би чудовий медичний комплекс материнства і дитинства».