Сто ордерів: і радість, і прикрість

У Колонній залі КМДА сто київських сімей отримали ордери на квартири. Для більшості з них ця подія була омріяною і довгоочікуваною: дехто у квартирній черзі стояв десятки років.

Вручав ордери на квартири заступник Київського міського голови – секретар Київради Олесь Довгий. «У мене зараз двоякі почуття: сповнений радості й гордості за те, що ми  змогли виділити ці квартири, і одночасно мені прикро усвідомлювати, що сто квартир – це дуже мало. Наша команда буде старатися, аби все більше киян отримували соціальне житло».

Із ста квартир 16 отримали багатодітні сім’ї, 3 – діти-сироти, які повернулися із інтернатів, 8 – хворі на туберкульоз, 22 – ліквідатори аварії на ЧАЕС, 51 – громадяни інших пільгових категорій.

Любов Йосипівна Донець прийшла за ордером замість свого чоловіка, інваліда війни І групи Івана Андрійовича: «Ми 11 років стояли в черзі – як багатодітна сім’я. У нас четверо дітей, є вже онуки. Ми всі живемо в трикімнатній «хрущовці» з прохідними кімнатами. За житловими нормативами ми з чоловіком  мали отримати двокімнатну квартиру, але мені сказали в районному відділі квартобліку, що вистачить і однокімнатної».

Були й інші, хто розраховував на просторніше житло. Ганна Петрівна Омельченко, отримуючи ордер, сказала О.Довгому, що має всі законні підстави на двокімнатну квартиру. Заступник міського голови пообіцяв, що її ситуація буде вивчена додатково. Проте більшість із тих, хто прийшов сюди за квартирою, залишали мерію справді щасливими.