Із уст депутатів і чиновників

Анатолій Цуркан, директор департаменту архітектури та містобудування Української національної академії наук екологічних технологій

Було б добре, аби місто мало власний друкований орган, через який оперативно й систематично без викривлень інформувало громаду про дії, плани та позицію київської влади.

Але таке можливо лише за умови, що, з одного боку, влада не заважатиме своїми вказівками об’єктивності у роботі цього друкованого органу, а з другого, коли ЗМІ не ставатиме на бік жодної політичної партії чи блоку, а завжди залишатиметься на позиціях професійності, патріотизму та порядності.

Вважаю, що в кожному номері видання міськради 50 відсотків газетної площі мало б віддаватися матеріалам про діяльність депутатів і КМДА. Тут кияни мали б змогу прочитати всі стратегічно важливі постанови, рішення та розпорядження Київради, КМДА і міського голови, а також докладно дізнатися про розгляд на сесії життєвоважливих для столичної громади питань безпосередньо із вуст депутатів та чиновників.

Решту газетної площі варто було б віддати під коментарі спеціалістів, незалежних експертів, представників громадських органзацій та журналістів.

Регулярне друкування підзаконних актів та найважливіших рішеннь Київради з питань землекористування і землевідведення, будівництва та організації проектування, принципових підходів до розподілу прав і обов’язків учасників забудови й реконструкції міста сприяло б збільшенню читацької аудиторії, а отже й тиражу видання, а також підвищенню ролі громадських організацій та територіальних громад у вирішенні цих важливих для всіх киян питань.