Шапочки й берети собі підберете

Той, хто боїться холоду, вже зараз шукає, чим би взимку прикрити голову. А у гардеробі – торішні чи позаторішні трикотажні шапочки, хутряні шапки, може, у когось завалявся капелюшок. Начебто усе є, а одягнути нічого. Очевидно, що треба вирушити за покупками, але на що орієнтуватися? На які моделі, на які ціни?

Цього сезону у моді шапки-вушанки: за соболеву, наприклад, треба заплатити 3-4 тисячі гривень, а за білу норку – 1600. Це все, так би мовити, на тугий гаманець розраховано. Скромніших і дешевших івано-франківських каракулевих беретів ціною від 150 до 300 гривень достатньо на ринку.  І берети знову у моді. Як на  мене, то вони з неї й не виходили.

Київська дизайнерка Діана Дорожкіна ще навесні на Тижні моді демонструвала свої трикотажні шапочки, оздоблені квітами, й усіляким переплетінням. Нині вони якраз на часі. У магазинах, на ринках доволі шерстяних в’язаних шапочок із шарфами – коштують вони 50-70 гривень, а оригінальні фасони – усі 150. Кольорова гама – пастельні та чорні, червоні, білі. Вовняні берети, залежно від вмісту вовни, можна купити за 25-30 гривень, а корейські, де 50 відсотків синтетики, – за 12-18 гривень. Майстрині, які в ладу зі спицями та пряжею, нині не скаржаться, що бракує роботи. На ринках за в’язаний берет чи шапочку правлять 45 гривень, а то й усі 150-180.

Тож, поки ще не тріщить мороз за вікном, потурбуйтеся про теплі, зручні і модні головні убори. У розпал сезонних холодів вони подорожчають.