У будинку №13 небезпечний ліфт

Дванадцятого жовтня у першому під’їзді будинку №13 на вулиці Ахматової на 13 поверсі з 18.40 до 20.15  ліфт тримав «у полоні» трьох малолітніх дітей, двоє з яких – мої сини. Кнопка зв’язку із диспетчером не працювала. Перелякані діти кричали і стукали в двері. В такий  спосіб сусіди виявили цю ліфтову прикрість.

Слід наголосити, що члени моєї родини не вперше стають  бранцями капризного ліфта.  Більше того, був випадок падіння кабіни ліфта з пасажирами. Після останнього півторагодинного полону, мій  шестирічний син почав боятися замкнутого простору, зачинених дверей  навіть у квартирі.

Нині у нашому першому під’їзді із трьох ліфтів працюють два, які не зупиняються на 25, 26 і 27 поверхах. Не встановлені в кабінах показники поверхів, відсутній зв’язок із диспетчером. Але жоден посадовець із ТОВ «Рада», яке замість жека обслуговує наш будинок, і чути не хоче  про те, що треба наводити лад в роботі ліфтів. Тому я листовно звернувся до голови Дарницької райадміністрації В. Сташука, до начальника Державної інспекції котлонагляду і підйомних споруд А.Кириленка з проханням, яке своїми підписами підтримали й сусіди: зобов’язати посадовців «Ради» зайнятися ліфтами в нашому під’їзді й проконтролювати виконання  усіх належних робіт. Звісно, не самі вони ремонтуватимуть ліфти, але хай потурбуються, аби це зробили відповідні служби.
Якщо і ці інстанції, до яких звертаються, бездіятимуть,  як і «Рада», – судитимусь. Про мої звернення, зокрема, й до газети, я повідомив директора ТОВ «Рада» Малишевського.

Сергій Тараканов