Ольга Юнакова: «Я вмію насолоджуватися життям»

Популярна 8-10 рокiв тому спiвачка Ольга Юнакова повертається на естраду на радість шанувальникам. Планує випустити новий альбом та відео.

– Альбом готувався два з половиною роки: починали цю роботу до народження дитини, завершували після.

– Знаю, що кліп до цього альбому можна назвати продуктом домашнього виробництва.

– Так, знімали у мене в квартирі: на кухні, в спальні. Побачите нашу знамениту стінку, на якій відбитки рук та ніг – моїх та чоловіка. А загалом нічого складного в кліпі нема. Прагнули, щоб люди звернули увагу на текст пісні, яка, насамперед, цікава вже своєю назвою «Дякую, що ти мене покинув». Ідея пісні в тому, що кожен переживав у своєму житті розлуки. До речі, текст цікавий і тим, що я його отримала поштою. Приємно, що шанувальники не забувають, пишуть. У кожному другому листі тексти пісень або вірші. І сподівання, що я їх виконаю. У такий спосіб і натрапила на вірші, що лягли в основу пісні, у якої є всі передумови, аби стати хітом. Мені не соромно за жодне слово і за жодну нотку. Авторство тих людей  буде збережено, а їхні імена будуть написані на компакт-диску.

– Отже ти написала музику?

– Я народила дитину, й сама народилася, як композитор. До того лише співала. У новому альбомі десь сім моїх пісень.

– Легше працювати в шоу-бізнесі нині, чи було тоді, коли ти починала?

– Початок становлення українського шоу-бізнесу незабутній. Сплеск талантів, нової української музики та фанатизму шанувальників! Обписані помадами автобуси, біля під’їзду ночували фанати. Щодня пошта приносила сотні листів, люди надсилали бандеролі з подарунками. Всі знають, що у мене найбільша колекція м’яких іграшок, подарованих фанатами. Зараз так зірок не обожнюють, отже менше зірковості й слави.

Тепер і я можу спокійно йти вулицею, вештатись у супермаркетах та бутиках. Я не комплексую з цього приводу: впізнали – добре, не впізнали – ще краще. У мене зараз інші цінності – навчилася насолоджуватися життям.

– Помічаю тенденції: набув артист певного рівня популярності й починає орієнтуватися на Росію.

– Через те, що у їхніх батьків немає власного нафтопроводу, їм буде дуже важко пробитися. Тому що за все треба платити шалені гроші. Якщо ж у тебе їх немає, то треба шукати.

Для мене й Україна достатньо велика. До того ж, зіркова дорога в Росію коштує величезних грошей.

Iрина Квітка