Троє і решта. З амбіціями і не без проблем

Сьогодні в першій національній лізі відбудуться завершальні матчі першого кола. Троє фаворитів сезону, відірвавшись від найближчого переслідувача на одинадцять очок, простують до заповітної мети нога в ногу.

Мова про київську «Оболонь», ужгородське «Закарпаття» та «Нафтовик» з Охтирки. Вони виграли по тринадцять матчів і програли по три, маючи в активі по 41 пункту. Не виключено, що й на проміжний фініш основні претенденти на підвищення в ранзі прийдуть одночасно. Хоча більш імовірним є варіант з ідентифікацією турнірних місць в першоколовому реєстрі. Бодай тому, що тріо лідерів задіяне в гостьових поєдинках, а вони зазвичай не піддаються прогнозуванню.

«Оболонь» вирушила до Чернігова. «Закарпаття» – до Миколаєва. А в охтирців на часі – матч у Сумах. Звісно, найпростіше завдання в «Нафтовика»: по-перше, сумський «Спартак» – абсолютний аутсайдер першолігових перегонів, який програв уже сімнадцять зустрічей з вісімнадцяти, а по-друге, це не той випадок, коли міжусобиця земляків обіцяє бути воістину безкомпромісною. «Спартак», як відомо, потерпає від безгрошів’я.

А втім, значно важливішим є не розподіл турнірних місць на проміжному фініші, а потенціал кандидатів у вищу лігу. За оцінками експертів, якість ігрової постави та футбольної інфраструктури «Нафтовика» і «Оболоні» наближаються до вищолігового рівня. Хоча обом колективам таки доведеться істотно підсилитися кадрово в антракті першості. Натомість ужгородці ще в процесі згуртування нового колективу. Та й матеріальна база тамтешнього клубу, м’яко кажучи, бажає кращого. Що, проте, не заважає команді – поки що без яскравого блиску і малопереконливо – вигравати матч за матчем. Однак, аби не стати каліфом на годину, претендентам на підвищення в ранзі треба самовдосконалюватися. Це головний висновок перед проміжним фінішем.