Правила для ігор без правил

Голова Держкомпідприємництва України Андрій Дашкевич переконаний, що нарешті болючі питання  щодо безладдя в сфері грального бізнесу в столиці врегульовано.

– КМДА спільно з територіальним представництвом комітету вперше в Україні розробили ліцензійні умови провадження господарської діяльності з організації та утримання тоталізаторів, гральних закладів у місті Києві. Відповідно до них  встановлюються жорсткі вимоги до утримання гральних закладів, обов’язків працівників цих закладів, забезпечення недопущення ризиків безпеки відвідувачів, контролю за віковим  обмеженням учасників азартних ігор, – повідомив він.

Андрій Дашкевич наголосив, що кінцевою метою  є  ухвалення спеціального закону, який  остаточно впорядкував би цей бізнес.  Задля цього найближчим часом буде створено спільну робочу групу.

–  Запровадження ліцензійних умов – один із перших кроків у створенні стабільних прозорих відносин у сфері грального бізнесу. Після аналізу їх застосування в столиці буде продовжено роботу по регіонах, – додав посадовець.

А заступник голови Київської міськдержадміністрації, віце-президент УСПП Людмила Денисюк розповіла про результати моніторингу. Виявляється, у Києві існує понад 19 тисяч гральних автоматів.

– Можна було б викинути цей бізнес за межі міста, але тоді  він пішов би у тінь. Тому діятимемо цивілізовано, – зауважила  Людмила Всеволодівна й натякнула  на стратегічний розвиток грального бізнесу.

Отож років через п’ять можемо сподіватися й на свій міні-Лас-Вегас.