Свідчать очевидці

Вийшов уже 3-й том серії «Український голокост» 1932 – 1933 роки (свідчення тих, хто вижив)» за редакцією доктора історичних наук професора Національного університету «Києво-Могилянська академія» Юрія Мицика.

Студенти-історики Києво-Могилянської академії та Дніпропетровського університету їздили в експедиції Україною, розмовляли з очевидцями тих жахливих часів. При упорядкуванні 3-го тому використано також деякі матеріали з археографічних експедицій.

Ще один пласт джерел – матеріали з наукового відрядження професора Мицика до Канади, з його досліджень фонду «Архів митрополита Іларіона (Огієнка)». Зокрема, опрацювання численних листів українських емігрантів, біженців.

Читачі знайдуть багато матеріалів про голод у Києві та Київській області. Зокрема, як розповіла Марія Борисівна із села Вишеньки Бориспільського району, в Києві на базарі продавали людське м’ясо...

Професор Ю.Мицик просить, аби кияни й надалі надсилали свої спогади до Києво-Могилянської академії. Вони ввійдуть до наступних книжок.