Листопадова гарячка

Лише пізньої осені дістануться проміжного фінішу три відбіркових групи. І саме на цей холодний листопадовий день припали стрижневі протистояння в двох з них. Мова про матчі в Ізраїлі, Бельгії та Македонії.

Група «A». Для бельгійців і поляків, яких вважали фаворитами перегонів, зустріч у Брюсселі буде останньою нагодою не відстати від призового дуету безнадійно. Бельгія не виграла вдома в скромного Казахстану, а Польща програла в рідних стінах фінам і задовольнилася нічиєю із сербами. Чергова невдача означатиме для кожного з них остаточний крах турнірних надій. З України до національної команди Польщі викликаний гірник Левандовський (на знімку).

Сьогодні: Бельгія – Польща, Фінляндія – Вірменія, Португалія – Казахстан. Становище команд: Сербія – 10 очок, Фінляндія – 8, Бельгія, Польща – по 7, Португалія – 4, Казахстан – 2, Азербайджан, Вірменія – по 1. Вірменія та Португалія зіграли по три матчі, решта команд – по чотири.

Група «D». Німців очікують непрості гостини на Кіпрі. Там уже зазнали фіаско ірландці – 2:5. Правда, чинні бронзові призери світового чемпіонату промовисто засвідчили своє ставлення до потенційних аутсайдерів, розгромивши в гостях Сан-Марино з рекордним результатом 13:0. До речі, самі санмаринці тепер вирушили на гостини до Ірландії.

Сьогодні: Кіпр – Німеччина, Ірландія – Сан-Марино. Становище команд: Чехія – 10 очок, Німеччина – 9, Словаччина – 6, Вельс, Кіпр – по 3, Ірландія – 1, Сан-Марино – жодного. Аутсайдер зіграв двічі, чехи та словаки – по чотири рази, решта – тричі.

Група «E». Ізраїль і Хорватія – «тіньові» лідери групових перегонів – можуть очолити актуальну таблицю уже після цього туру. Чи принаймні – хтось з цього дуету. Натомість для росіян, які зазнали відчутних і непередбачуваних очкових втрат у рідних стінах, матч у Скоп’є набув якщо й не вирішальної, то визначальної  важливості. Нічия зменшить їхні шанси пробитися на континентальні фінали до мінімуму. Поразка – зведе нанівець.

Сьогодні: Ізраїль – Хорватія, Македонія – Росія. Становище команд: Англія, Хорватія, Македонія, Ізраїль – по 7 очок, Росія - 5, Естонія, Андорра – жодного. Англія, Македонія, Андорра зіграли по чотири матчі, решта команд – по три.