Цікавий – плюралізм думок

Любов Федорова, заступник редактора незалежного інформаційно-аналітичного агентства «Главред»

Будь-яка газета цікава читачам плюралізмом думок. До Київради громадяни обрали представників не однієї, а кількох політичних сил, тому їм хочеться знати позицію і думку кожної з них про ті чи ті події, рішення тощо. Доки цього не буде в газеті, вона не користуватиметься популярністю у киян.

Я, наприклад, запитала міського голову: «Чому ви звільнили журналістів-редакторів і замінили їх бухгалтерами?» Він відповів: «Тому що вони були рабами. Вони лизали Омельченку і мені лижуть». Я питаю: «Очевидно, вам це подобалося? Чому ви, наприклад, не викликали їх і не поговорили з ними?» – «А як ви це собі уявляєте? – відповів мер. – Якщо людина – раб, то з нею говори не говори, вона все одно рабом залишиться». Отже, газета Київради не має бути догідливою та улесливою перед владоможцями. Тому «Вечірній Київ» правильно робить, що не дозволяє себе подавити вже на початковій стадії взаємин із новообраною владою.

Із засновником, звісно, потрібно коригувати якісь масштабні, засадничі питання, а от постійне втручання у роботу нічим іншим, як «темниками», назвати не можна. «Вечірка» – газета, що має велику й славну історію. Кияни до неї звикли. Тому Київраді варто було б поліпшити матеріальне забезпечення свого видання, щоб воно стало повнокольоровим, об’ємним, цікавим. Словом, головною газетою кожної київської родини.