Лама вже не плаче

Співачка Лама випустила дебютний альбом «Мені так треба». Лама – продюсерський проект композитора Віталія Телезіна, відомого за роботою з «Океаном Ельзи», «Воплями Відоплясова», Земфірою, «Братами Грім», «Другою Рікою».

«Своєю творчістю я хочу змінити ставлення до поп-музики в Україні, – каже співачка. – Поп-музика – це передусім якість незалежно від її жанру. Власне, така музика і домінує в Європі».

Екзотична Лама сповідує принцип «музики без обмежень і упереджень». На сцені Наталка Дзеньків (справжнє ім’я співачки) працює із ансамблем музикантів, а до створення платівки долучилися Київський філармонійний оркестр, Симфонічний оркестр муніципального академічного театру опери та балету, а також відомі музиканти, зокрема, Мілош Єліч з «Океану Ельзи». На презентації платівки «Мені так треба» у затишному київському клубі були присутні ледь не всі учасники цієї групи. «Вони – мої добрі друзі», – пояснює Віталій Телезін. Каже, що над альбомом було дуже важко працювати. Іноді Наталка плакала у студії. «Але без сліз не можливо досягти добрих результатів, – додає продюсер. – Навколо такого тандема, як наш із Ламою, завжди утворюються різноманітні чутки. Ми – лише друзі, але дуже близькі».

«Дебютний альбом для кожного артиста – це важливий і відповідальний крок. Він символізує певний пройдений творчий шлях, – розповідає Наталка. – Платівка «Мені так треба» розкриває багатогранність талантів усіх, хто працював над її створенням».

У Лами – кінематографічно якісні відеокліпи. За рік існування проекту їх уже три. Перший ролик – «Мені так треба» – з’явився восени минулого року. «Моє серце» відзнято навесні 2006 року. А напередодні виходу альбому в телеефірі з’явився ще один відеокліп – «Літак». Режисери перших двох роликів – брати Стеколенки. А «Літак» фільмував німець Ян Гофман, відомий співпрацею із західними зірками «U2», «Rammstein» та іншими.

Лама вважає, що музика створюється виключно серцем. «Експерименти із сучасними технологіями у поєднанні з живим оркестром, східними і гуцульськими мотивами щоразу відкривають нові грані творчості та можливості для їх прояву», – каже дівчина.

На публіці Лама з’являється з «бінді» – невід’ємною частиною її образу. В індійській культурі, звідки походить бінді, воно втратило свою традиційну символіку, і насамперед використовується як прикраса. Але першу свою бінді Лама отримала саме з Індії – як подарунок. Натомість творчий псевдонім співачки символічний. У стародавній міфології Лама – це добра богиня-захисниця, покровителька, яку на малюнках зображували окриленою людиною. Вважається, що Лама є у кожної живої істоти, адже це носій особистості.