Більше будувати не елітного, а соціального житла

Активісти Народної партії пікетували вчора Київську міську адміністрацію, протестуючи проти спекулятивного зростання цін на нерухомість у столиці. Вони передали Київському міському голові звернення із своїми вимогами, в якому, зокрема, сказано, що «в останні роки в столиці утворилася особлива каста дармоїдів й спекулянтів, які не дають ніякої користі суспільству, а лише паразитують за чужий рахунок, здаючи в оренду й перепродуючи нерухомість за спекулятивно завищеними цінами. Цьому сприяє київська влада, яка своїми діями (перепродажем землі, недопущенням на ринок будівництва нових  фірм) підтримує хаос в сфері житлового будівництва».

У зв’язку з цим Народна партія вимагає оприлюднити Генеральний план забудови міста й запропонувати його для обговорення громадськістю; законодавчо заборонити перепродувати придбану землю; більше будувати не елітного, а соціального житла; запропонувати реальний  механізм отримання молодими киянами безвідсоткових та довгострокових кредитів на придбання житла.

***

Акцією народнопартійців не обмежилися вчорашні протистояння киян. Слідом за ними під стіни мерії прийшли представники Всеукраїнського об’єднання «Молодь – надія України», вимагаючи переглянути підвищені тарифи на житлово-комунальні послуги.