Кличко-молодший. Подвійний ювілей

Основною спортивною подією листопада має стати титульний бій суперваговиків під егідою Міжнародної боксерської федерації. Володимир Кличко проти Кельвина Брока в «Медісон Сквер Гарден», що в Нью-Йорку. Підвищений інтерес до цього дійства гарантований не лише в Америці – в усьому світі також. Україна, звісно, винятку не становить. Тим паче, що для її повпреда вихід у ринг 11 листопада буде подвійно ювілейним.

Десята річниця. Володимир Кличко започаткував активну професіональну кар’єру саме в листопаді 1996 року. Шістнадцятого числа в німецькому Гамбурзі він нокаутував Фабіана Мезу вже в першому раунді. Ще за два тижні наш співвітчизник невимушено розправився з Ексимом Спайгом у Відні, столиці Австрії. Рефері зупинив поєдинок уже в другому раунді. Вдалий початок став своєрідним камертоном у професіональній кар’єрі Кличка-молодшого. За перших два роки він довів свою переможну серію до 24 боїв, і тільки в одному з них опонент (Еверет Мартін) вистояв до кінця, поступившись лише за рішенням суддів. А історичне десятиріччя на профі-рингу Володимир ознаменував завоюванням золотих світових поясів за версіями WBO та IBF і двадцять одним титульним поєдинком. Зустріч з Броком стане двадцять другою титульною і водночас першою взагалі в процесі захисту чемпіонського звання під егідою Міжнародної боксерської федерації.

П’ятдесятий поєдинок. Саме такий порядковий номер у професіональному реєстрі Кличка-молодшого матиме бій з Броком. А з 49 попередніх матчів українець виграв 46, зокрема 41 – нокаутом. І тільки тричі йому довелося битися з опонентом од гонгу до гонгу. В Еверета Мартіна Кличко виграв 8-раундовий поєдинок, а в Криса Бірда та Самуеля Пітера – бої, що складалися з 12 раундів. Український суперваговик упродовж десяти років програв лише тричі: Росу П’юритті, Коррі Сандерсу та Ламону Брюстеру – щоразу технічним нокаутом. Звісно, кожна зустріч на рингу – досвід. А п’ятдесят – досвід насправді безцінний. Тим паче, що серед опонентів чинного чемпіона IВF було й чимало майстрів шкіряної рукавички воістину високого міжнародного класу.

Володимир Кличко нокаутував Акселя Шульца, Монті Барретта, Криса Бірда, Дерика Джефферсона, Френсиса Боту, Рея Мерсера, Джаміля Макклайна і взяв гору за рішенням суддів над тим же Крисом Бірдом і Самуелем Пітером. Один лише цей перелік зробить честь будь-якому з сучасних боксерів-суперваговиків. Але Кличко-молодший, судячи з усього, готовий подовжити гоноровий список переможених ним опонентів. І саме цього бажає Володимирові Україна напередодні його подвійно ювілейного виходу на професіональний ринг.