У київських газетах – про київські події

Хотілося, щоб у газеті Київської міської ради були представлені думки і пропозиції не лише мера та чиновників держадміністрації, а перш за все депутатів усіх фракцій і груп, незалежно від їхніх політичних поглядів. Щоб вони регулярно звітували про свою роботу в комісіях.

При цьому керівники і депутати нехай більше розповідають не про те, яка ми європейська столиця, та як гарно й весело відзначили те чи те свято, а яким чином збираються впорядковувати дороги і зупинки громадського транспорту, позбуватися заторів на міських автошляхах, відновлювати витоптані газони тощо. Хотілося, щоб про всі київські події ми, читачі, дізнавалися із київських газет, у яких вони напередодні анонсувалися б.

На першій шпальті газети міської ради варто було б вміщувати фотографії не представників мерії та депутатів (навіть і дуже гарні та якісні), а тих киян, які уславили наше місто, перемігши у світі, Європі чи навіть на просторах СНД у  будь-якому виді людської діяльності, починаючи від спорту і закінчуючи перукарською майстерністю чи водінням автомобіля або тролейбуса.

Київ – місто не лише політиків, торговців, артистів, а й виробничників, будівельників, учених, лікарів, учителів та представників інших потрібних людям професій. Про них усіх, а також про те, як справи на промислових підприємствах столиці, теж хотілося б читати на сторінках газети Київради. Історія нашого древнього міста варта уваги журналістів муніципального видання.

Хотілося б саме з нашої столичної «Вечірки» щодня, а не раз на тиждень, дізнаватися про те, що цього вечора можна подивитися у театрах міста та хто з відомих акторів задіяний у спектаклях.

У Києві на зупинках громадського транспорту та людних місцях люблять встановлювати рекламні щити, а, на мою думку, варто було б відновити газетні вітрини, де б громадяни, які чекають свого автобуса чи тролейбуса, могли прочитати свіжий номер газети Київської міської ради.

Володимир Коленко