Адвокатам вкажуть на поріг

Керівник Національного бюро Інтерполу в Україні Кирило Куликов повідомив, що має намір звернутися з позовом до суду на заокеанських правозахисників.

Позаяк американські адвокати екс-губернатора Сумщини заявили, що звинувачення з боку правоохоронних органів України на адресу Щербаня «мають політичний характер і є безпідставними». Вони звинуватили структуру при МВС, яку очолює Кирило Борисович, у фальсифікації «червоної картки», задіяної в розшуку екс-губернатора Сумської області Володимира Щербаня. За словами пана Куликова,  було ображено його честь і гідність, тому він відстоюватиме їх у суді. Про свої наміри головний український інтерполівець повідомив журналістів у Москві, де бере участь у конференції міністрів юстиції та внутрішніх справ країн-членів Ради Європи.

– Це вже не вперше з боку адвокатської групи на мою та адресу Міністерства внутрішніх справ України лунають невмотивовані нападки, – сказав він. Куликов розцінює це,  як «втручання у внутрішні справи» українського Інтерполу і МВС загалом.

А головний міліціонер країни Юрій Луценко не виключає можливості звернення до СБУ з проханням вислати адвокатів Володимира Щербаня з України.
– Мені повідомили, що люди, які називають себе адвокатами Щербаня, звинуватили Луценка у використанні цієї справи з політичною метою. Вважаю, що це грубе втручання у внутрішні справи України. У разі підтвердження цієї інформації проситиму СБУ видворити американців із території України, – заявив міністр.