Машини зранку на припоні

Не встиг землю притрусити перший сніг, як пасажири почали дорікати транспортникам, скаржитися на їхню незадовільну роботу. Особливо це стало відчутно у години «пік», коли всі поспішають. Ми поцікавилися у киян, як вони вчора добиралися на роботу.

Валентина Олексіївна, друкарка редакції:

– Можна сказати нормально, якщо не зважати на стовпотворіння у метро на переході зі станції «Майдан Незалежності» на «Хрещатик», адже вранці було закрито вихід на Майдан, у зв’язку із революційними мітингами. Загалом, з дому до моєї станції метро «Палац «Україна» я могла б під’їхати дві зупинки тролейбусом 12-го маршруту, але він ходить з таким інтервалом і такий переповнений, що краще пішки дійти.

Лариса Степанівна, медсестра:

– Мені взагалі проблемно добиратися з Вітряних гір на Нивки, можна розраховувати лише на маршрутки. Якщо надіятися на автобуси та тролейбуси, то треба робити три пересадки. З дому ще так-сяк їду, а ось додому… Річ у тім, що на вулиці Межевій односторонній рух: з Подолу можна 72-м автобусом доїхати, а назад?.. Скупишся увечері і йди з торбами пішки до проспекту Свободи, чи до Вишгородської. Особливо потерпають від такої незручності пенсіонери, котрі користуються переважно громадським транспортом.

Анатолій Васильович, водій:

– Зранку довго чекав 35-го тролейбуса. За яким графіком він ходить?

Тетяна Василівна, бухгалтер:

– Погано стали ходити тролейбуси від Нивок до Виноградаря: вчора зранку на зупинці по вулиці  Стеценка стояв зіпсований тролейбус 26-го маршруту, а вбік станції метро «Нивки» – величезна «пробка», тому деякі водії легковиків розверталися посеред дороги – змінювали маршрут.

Петро Олексійович, пенсіонер:

– На перехресті вулиць Мельникова та Пугачова незрозуміло повернули світлофор, і тепер пішоходи змушені повертати голову назад, щоб побачити, яке світло для них світить над головою.

Оксана, студентка:

– Із гуртожитку до Інституту журналістики можу добратися тролейбусом 19-го маршруту. Але користуюся ним дуже рідко, більше – маршруткою. По-перше, він ходить вдень з великими інтервалами, а по-друге, від Повітрофлотського мосту до Лук’янівки завжди затори транспорту.

Тарас Миколайович, підприємець:

- Оскільки «труба» на майдані Незалежності була перекрита, то спускався на Хрещатик, а точніше на Європейську площу, пішки: зійшов з 18-го тролейбуса на вулиці  Володимирській. Біля Святої Софії вже о 10-й майоріли прапори і було людно, але це не заважало транспорту.

Людмила Іванівна, пенсіонерка:

- Зранку намагаюся сидіти вдома, але й після 9-ї години на метро «Петрівка» добрячий натовп, який  рухається з боку Троєщини. А ось на моїй Оболоні тролейбуси начебто ходять непогано, принаймні, в останні дні не потрапляла у затори. Інша річ у центрі міста, де з самого ранку до пізнього вечора на вулицях – колони авто, особливо по вулиці Грушевського.

- Ірина, працівниця фірми:

- Зазвичай, їду на роботу дуже рано, о 7-й годині, бо далі з Чоколівки не добратися до метро «Університетська». А звідти мені треба на Арсенальну. Сьогодні особливих проблем не було, мабуть тому, що їхала дуже рано. А мої колеги деякі мерзли на зупинках, запізнилися.