У гостях в царя Едіпа

Утеатрі, окрім прем’єр та вистав, завжди є місце ювілейним  бенефісам. Особливо, якщо  круглі дати метрів вітчизняної сцени, знакових постатей в українській культурі.

Саме таким є художній керівник Національного драматичного театру імені Івана Франка, видатний актор Богдан Ступка, який на рідній франківській сцені відсвяткував своє 65-річчя.

Для бенефісу було обрано виставу у постановці грузинського режисера Роберта Стуруа «Цар Едіп» – сучасне прочитання античної класики і, звичайно, нове тлумачення характеру головного героя,  його психологічна еволюція та актуальність для сучасного глядача.

Ювілейний вечір Богдана Сильвестровича  був без двох частин: безпосередньо вистави  та – привітань від колег та друзів, віншування посадовцями Олександром Морозом, Миколою Азаровим, Юрієм Богуцьким.  Згідно з указом Президента України Віктора Ющенка Богдана Сильвестровича нагороджено орденом Ярослава Мудрого.

Олександр Мороз, справедливо зазначив: якби  можновладці працювали так самовіддано, як Богдан Ступка, то й життя нашої держави швидше змінилося б на краще.