В очікуванні виходу лідерів

Основні претенденти на титул свій поєдинок зіграли останніми. Натомість з подій, що відбулися до понеділка, підвищеної уваги заслуговують принаймні три.  По-перше, львівський матч, який так і не відбувся через негоду. По-друге, відрив «Металіста» від найближчих переслідувачів у так званій «бронзовій» гонці. По-третє, виграш «Зорі» в екс-чемпіона країни.

Подія тижня. Луганська «Зоря», завдяки голу бразильця Флавіу, здобула першу перемогу в календарному сезоні. Важлива своєю  пріоритетністю, вона цікава й іншими подробицями. Символічно, що першою склала зброю перед елітним новачком сімферопольська «Таврія», яка записала свою назву до новітнього літопису вітчизняного футболу як історичний, перший чемпіон України. Має «Зоря» й іншу підставу для втіхи. Та ще й яку! Луганці нарешті таки перервали свою безвиграшну серію серед еліти, що тривала більш як одинадцять років. Адже попередню перемогу було здобуто  безпосередньо на полі 27 вересня 1995 року – 3:2 в домашній зустрічі з волинянами. Нинішній успіх дав змогу «Зорі» здійснити турнірну рокировку з алчевцями і вперше восени залишити останнє місце.

Збій тижня. Доти чіткий змагальний графік обірвався минулої суботи в місті Лева. Зважаючи на снігопад і незадовільний стан ігрового газону, судді та делегат ФФУ вирішили не проводити календарну зустріч «Арсенала» з тамтешніми «Карпатами». До вчорашнього дня чіткої ясності в долі поєдинку не було. Якщо бюро Професіональної футбольної ліги погодиться з аргументами господарів, що негода спричинила форс-мажорну ситуацію, то матч переграють в один з резервних або узгоджений зацікавленими сторонами день ще цього року. В іншому разі, львів’янам можуть зарахувати й технічну поразку, як це трапилося з «Борисфеном» буквально два роки тому за схожих обставин. Тим паче, що системи електропідігріву газону на стадіоні «Україна» так і не встановлено. Хоча регламент змагань зобов’язує кожний вищоліговий колектив мати арену з підігрівом.

Нічия тижня. Тринадцятий тур виявився щедрим на специфічні протистояння. «Дербі» сусідів мали місце на Донбасі та Дніпропетровщині. Битви за шість очок – у зоні надмірно гострих турнірних інтересів – відбулися в Луганську та Запоріжжі. Цікаво, що тільки одна з таких міжусобиць так і не виявила переможця. Хоча запідозрити «Кривбас» і «Дніпро» в змові не можна й за великого бажання. Дніпропетровці вели в рахунку майже до кінця напруженого та безкомпромісного поєдинку, але виграшу не зберегли, пропустивши гол у свої ворота під завісу. Ця нічия стала для «Дніпра» восьмою в тринадцяти матчах. Це – рекорд сезону.