Землю роздавали вночі

Продовжуємо розповідати про ухвали останньої сесії Київради. Земельні питання депутати розглядали вже пізно вночі.

Холдинг будуватиме житло

Холдинговій компанії «Київміськбуд» в оренду на п’ять років передано дві земельні ділянки загальною площею 1,1 га для зведення житлових комплексів у Шевченківському районі. Одна з них – у кварталі, обмеженому вулицями Павлівською, Чорновола і Златоустівською, інша – між вулицями Полтавською, Дмитрівською, Річковою, Златоустівською і Чорновола. Окрім житлових будинків, холдинг зведе тут підземні гаражі і об’єкти соціально-побутової сфери.

Оздоровчий комплекс на Деміївській

ТОВ «Діброва» в оренду на 10 років передано земельну ділянку площею 0,5 га на вулиці Деміївській, 14 у Голосіївському районі. Тут буде зведено оздоровчий комплекс із супутньою інфраструктурою. Фірма «Діброва» займається роздрібною торгівлею в неспеціалізованих магазинах переважно продуктами харчування, напоями і тютюновими виробами.

Продано без аукціону

Депутати ухвалили продаж 13 земельних ділянок загальною площею понад 21 га за майже 209 млн. грн. Найдорожчою стала зокрема ділянка площею 9,416 га на Кільцевій дорозі, 1-б у Голосіївському районі – 86,13 млн. грн. Компанія «Епіцентр К» заявила про наміри побудувати і обслуговувати тут готельний комплекс. «Епіцентр К» придбав також ділянку площею 4,861 га на перетині проспекту Григоренка і вулиці Гмирі в Дарницькому районі за 43,618 млн. грн. – вона призначена для будівництва і обслуговування торговельного комплексу з продажу будматеріалів і побутової техніки. Ділянку площею 1,591 га на вулиці Рибальській, 24/16 в Печерському районі придбала компанія «ЛВ-холдинг» для експлуатації майнового комплексу адміністративних і господарських будівель. Землю площею 3,798 га на вулиці Першого травня, 1а у Дарницькому районі за 31,6 млн. грн. продано компанії «Алеко-сервіс» для експлуатації виробничого комплексу з випуску авто– і сільськогосподарської техніки.

Зводиш – поділись

Ухвалою Київради збільшено частку, що передається на користь міста забудовниками, із 7 – 12 відсотків до 15. Тож із 1 листопада забудовники, яким Київрада виділила земельні ділянки для будівництва житла, повинні будуть передавати 15 відсотків від загальної житлоплощі зведеного будинку (окрім службового житла) Київській міській державній адміністрації.

Відрахування будуть однаковими для всіх забудовників, незалежно від місця розташування ділянки. Головне управління житлового забезпечення Київміськадміністрації продаватиме отриману житлоплощу за ринковими цінами, а за отримані кошти будуватиме житло для черговиків квартобліку.

Готель, розваги і коні

Київська міська рада передала в довгострокову оренду на 25 років Науково-виробничій фірмі «Укрінвестбуд» земельну ділянку площею 9,98 га по вулиці Академіка Заболотного, 29 у Голосіївському районі для будівництва готелю, розважального комплексу і кінно-спортивного клубу. Водночас Київрада змінила статус цієї ділянки – із сільськогосподарського призначення на територію громадських споруд. Раніше орендарем цієї ділянки був агрокомбінат «Хотівський».