«Арт-Київ-2006»

В «Українському домі» відкрито Міжнародну художню виставку-ярмарок «Арт-Київ-2006», на якій зокрема представлено приватні колекції відомих в Україні людей.  Виставка відбувається у трьох площинах: згадані приватні колекції, парад галерей із Києва та Праги – роботи молодих українських художників, презентація витворів спеціального гостя програми – Оксани Мась. Директор «Українського дому» Наталія Заболотна окреслила завдання виставки так: «Загалом мета проведення такої акції – популяризація українського мистецтва, створення цивілізованого арт-ринку в Україні».

«Арт-Київ-2006»  широко демонструє різні види сучасного образотворчого мистецтва: живопис, графіку, скульптуру, фотографію, ілюстрації і декоративно-ужиткове мистецтво. Представлено відомі творчі школи нашої країни: східноукраїнська – такими авторами, як Ерделі, Кашшай та інші. Кримська школа – роботи Захарова, Цвєткової. Центральна Україна демонструє роботи Глущенка, Шишка, Волобуєва, Чебикіна.

До відкриття Міжнародної виставки «Арт-Київ» видано каталог, на трьохсот двадцяти сторінках якого – представлені на цій виставці твори. Звісно, один такий вернісаж не розв’яже усіх проблем розвитку українського образотворчого мистецтва. «…Але коли в країні відбуваються такі заходи, можна сказати, що Україна переходить із розряду виживання до розряду життя», – заявила художниця Оксана Мась. Пані Оксана висловила думку про необхідність створення законодавчого поля для розвитку мистецтва. «Адже в нашій країні жоден власник якогось сучасного твору мистецтва не може його застрахувати або закласти в банк під кредит, бо в Україні немає фахівців, які могли б оцінити твір на сьогоднішній день і скласти його ціну через десять років. А це суттєво гальмує розвиток арт-ринку».

Кияни мають змогу до 10 листопада відвідати «Арт-Київ-2006».