«Блошиний ринок» цивілізують

«Блошині ринки» існують повсюди у світі. Там торгують, на перший погляд, непотрібними, проте іноді унікальними, антикварними речами. Колись такий ринок був у Новобіличах і мав велику популярність. Нині ж стихійна барахолка розмістилася в парку Фрунзе, вздовж трамвайних колій, поруч із заводом «Кінап» та біля ЗАТ «Куренівський ринок».

Однак через значну кількість покупців там не підтримуються належні санітарно-епідеміологічні норми, своєчасно не прибирається територія. Тому за численними зверненнями киян столична влада ініціює облаштування на тому місці цивілізованого «блошиного ринку» європейського типу. Для цього вирішено  відповідним розпорядженням КМДА створити тимчасову фахову комісію на чолі із заступником голови КМДА Іреною Кільчицькою.

– До 1 листопада головні управління земельних ресурсів і містобудування, архітектури та дизайну міського середовища мають подати нам на розгляд кілька варіантів земельних ділянок, на яких доцільно облаштувати такий ринок, – зазначила голова комісії. – Це рішення не потребує великих фінансових та інших затрат. Натомість надамо змогу стареньким та незаможним киянам підробляти на реалізації своїх речей та заощаджувати на покупці дешевих.