Рубають дерева у скверику

Вероніка Дмитрівна ГАЛИЦЬКА із Шевченківського району схвильовано повідомила, що на вулиці Івана Франка, 28, де колись розташовувався дитячий садочок і в його дворі росло чимало дерев, їх почали вирубувати працівники «Київзеленбуду». Коли мешканці прилеглих будинків звернулися до них за роз’ясненням, зеленбудівці послалися на розпорядження №504 від січня цього року про те, що у зв’язку з реконструкцією будинку №28 їм доручено прибрати зелені насадження. Наша читачка разом із сусідами обурюється тим, що під сокиру потрапили цілком здорові ясени, липи, клени, каштани, яблуні та груші, під якими відпочивали і дорослі, й діти.

Як повідомили у Шевченківському районному відділенні «Київзеленбуду», його працівники й справді спиляли дерева за вказаною вище адресою, бо майбутні власники міжнародного ділового центру мають усі передбачені чинним законодавством документи для проведення там будівельних та реставраційних робіт. Та й дерева там не такі й здорові, як здавалося мешканцям прилеглих будинків. Більшість з них уже досягли граничного віку і їх необхідно було видалити, аби убезпечити людей від травмування, як це, приміром, сталося на вулиці Богдана Хмельницького та поблизу обласної лікарні. До того ж зеленбудівці справедливо вважають, що мешканці мають боротися проти майбутніх забудовників до того, як ті отримають дозвільні документи, а не тоді, коли проти них безсилий навіть суд.

Чекаємо ваших запитань, пропозицій, зауважень, скарг, побажань на редакційному «гарячому» телефоні 442-97-40, який у режимі автовідповідача працює цілодобово і без вихідних.