Щоб перевірок стало менше

Голови Державної податкової адміністрації Анатолій Брезвін і Національної спілки журналістів Ігор Лубченко підписали Меморандум про співпрацю.

Як пояснив Ігор Лубченко, така співпраця вже має певну історію й виправдала себе. Бо дає змогу швидко й об’єктивно вирішувати спірні питання, домовлятися про зустрічі, враховувати пропозиції один одного.

Податкова адміністрація має надавати НСЖУ графік планових податкових перевірок редакцій ЗМІ не пізніше ніж через три дні після затвердження його на майбутній рік, який Спілка розміщує на своєму сайті, й представники друкованих і електронних ЗМІ мають змогу з ним ознайомитися. Нині, за словами голови НСЖУ, планується в областях також узгодити роботу всіх органів контролю так, щоб до редакції приходили перевіряючі лише раз на рік.

До того ж, згідно з меморандумом, у податкових перевірках ЗМІ за їхнім бажанням можуть брати участь представники НСЖУ. Вирішено також створити спільну групу ДПА та НСЖУ для розгляду конфліктних ситуацій.

Сприятиме, на думку Ігоря Лубченка, співпраця й об’єктивному висвітленню діяльності ДПАУ у ЗМІ та популяризації податкового законодавства.